loader
Budakalászon tartotta vándorgyűlését az Olimpiai Akadémia

Budakalászon tartotta vándorgyűlését az Olimpiai Akadémia

A főváros és Magyarország több nagyobb városa után Budakalász adhatott otthont a Magyar Olimpiai Akadémia vándorgyűlésének. Sportszeretők, ifjú tehetségek és a egykori olimpikonok is eljöttek a rendezvényre.

A Magyar Olimpiai Akadémia feladata, hogy népszerűsítse az olimpiai mozgalmat és a sportolást. Tesz mindezt úgy, hogy testközelbe hozza, az emberek számára kicsit elérhetőbbé teszi. Miután már a főváros összes kerületében tartottak vándorgyűlést, a környékbeli településeken kerestek lehetőséget a bemutatkozásra, így lett Budakalász az új helyszín.

A Lenvirág Táncegyüttes műsora nyitotta meg az ünnepséget, köszöntötte a résztvevőket a város polgármestere és az Olimpiai Akadémia alelnöke, Dr. Szakály Sándor is.  Több egykori olimpikonnal is megismerkedhettek az érdeklődők. Evezősök és vívók is elfogadták a meghívást. Az idősebb sportolók mellett az ifjú tehetségek is bemutatkozhattak, szó volt ugyanis a nyáron zajlott nanjingi ifjúsági olimpia eredményeiről is.

A vándorgyűlés hivatalos része után az érdeklődők sétát tettek a Kálvária-dombon és egy finom ebédet kaptak a Budai úti vendéglőben.

Fotó: Kós Károly Művelődési Ház 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok