loader
Indulhat az EHF-kupában a CYEB Budakalász

Indulhat az EHF-kupában a CYEB Budakalász

Példátlan kitartással és szorgalmas munkával, az NB1-ben debütáló városi kézilabda együttes negyedik helyen végzett a bajnokságban. A szép szereplés okán a csapat indulhat az EHF-kupában is.

Horváth Attila, a Budakalász vezetőedzője a múlt héten adott interjút az origo-nak, ahol csapata idei teljesítményét méltatta. Elmondta, hogy bár az előzetes célkitűzés is az NB I-es tagság megtartása volt, hatalmas öröm, hogy ilyen szinten sikerült felülmúlniuk. A nagy öröm mellett, gondolniuk kell a nemzetközi kupaszerepléssel járó plusz kiadásokra is. "Az EHF-kupával járó költségeket nem lehet előre kiszámítani. A bírók és a zsűri díjazása a tervezhető költségek között van, a többi a sorsolástól függ. Nem mindegy, hogy Oroszországba kell utazni, vagy éppen Szlovéniába.Folyamatosan azon dolgozunk a sikeres szereplés és a felmerülő plusz költségek miatt, hogy minél több támogató álljon mellénk. A szövetség részéről is várunk támogatást, mivel minden kritériumnak megfelel a klub.”

A csapat vezetője a következő idényben sem adná sokkal alább. „Szeretnénk a legjobb hat között végezni a bajnokságban. Ennek a megvalósítása attól függ, hogy miként sikerül beilleszteni az új játékosokat, valamint attól is, hogy az új szerzemények milyen hamar sajáítják el a játékszisztémánkat. Az EHF-kupában a szereplést nagyban befolyásolja majd a sorsolás. Ha könnyebb ellenfeleket kapunk és sokáig tudunk menetelni, akkor úgy kell forgatni az együttest, hogy elkerüljenek minket a sérülések. A bajnokság hajrájában is odafigyeltünk már erre. Kétség kívül erősebb lesz a keret, mint az előző szezonban, így ha beépülnek az újak, akkor elérhetjük a céljainkat."

 

Forrás: origo.hu

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok