loader
Készen áll az NB1-re a CYEB Budakalász

Készen áll az NB1-re a CYEB Budakalász

Megtartotta idénynyitó sajtótájékoztatóját a CYEB Budakalász csapata, Ágai-Kis András közreműködésével, szeptember 6-án, kedd délelőtt. A csapat képviseletében, Hajdu Gábor elnök, Horváth Attila vezetőedző, valamint Roberto Garcia Parrondo, a csapat új reménysége, számoltak be az első NBI-es szereplésük felkészítő munkájáról.

Beszédet mondott Rogán László – Budakalász polgármestere, aki hangsúlyozta, hogy a város sportéletében kiemelkedő esemény a kézilabda klub előmenetele. A csapattal remek az együttműködés, hamarosan elkészülnek a felkészülésüket is támogató Omszk Park sportfejlesztései, valamint egy kollégium építéséről is tárgyaltak már a klubbal.

Első mérkőzésüket ebben a szezonban idegeneben játsszák a fiúk, szeptember 7-én, szerda este 18:00-kor. Az ellenfelük nem más, mint a hazai és nemzetközi szinten is nagy sikereket elért csapat, a címvédő Veszprém. Az edző hangsúlyozta, a mai meccsen elsődleges céljuk a tisztes helytállás. Hajdu Gábor elmondta, nem szeretne feltételezgetésekbe bocsátkozni, ugyanakkor azt gondolja, minden esélye meg van a CYEB Budakalásznak, hogy az idény végére az első 10-ben végezzenek, de a vezetőség első sorban a bennmaradást tartja szem előtt.

A csapat az Omszk Parkban lévő Kalászi Sportcsarnokban játssza hazai mérkőzéseit, ahol közel 300 néző foglalhat helyet. Hazai pályán először szeptember 17-én, szombat este szurkolhatunk, ekkor Szeged csapatát fogadják majd a fiúk. A sajtótájékoztatón megszólalt a Szegedről érkezett, világbajnoki bronzérmes spanyol Roberto Parrondo, aki új lendületet adhat a csapatnak az NB1-es szerepléshez. Szerinte nem baj, hogy a Veszprémmel és a Szegeddel vívják az első két bajnoki találkozójukat, mert így van még idő gyakorolni a számukra fontosabb mérkőzésekig.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok