loader
Akár nyolc évet is kaphat a Szentendrei úti gázoló

Akár nyolc évet is kaphat a Szentendrei úti gázoló

Lezárult a nyomozás a Szentendrei úti halálos baleset ügyében. A rendőrök megállapították, hogy a 29 éves sofőr a balesetet ittas állapotban okozta, sajtóhírek szerint a szervezetében valamivel több mint két liter, azaz körülbelül három üveg bornak megfelelő alkoholt mutattak ki.

A vétlen autóban, amelybe 130 kilométer/órával csapódott a gyanúsított autója, mindketten életüket vesztették. Ahogy arról a Hirado.hu is beszámolt, vádemelési javaslattal zárták le a rendőrök az ügyet.

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász az M1 Híradójában elmondta, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés a büntetési tételkeret, a két halálos áldozat és az ittas állapot határozza meg a büntetési tételkeretet. Ahogy azt a szakember elmondta, a kettőnél több ember halála, vagy a halálos tömegszerencsétlenség már öt–tíz évig terjedő szabadságvesztést von maga után. Ebben az ügyben a kényszerintézkedést óvadékkal váltották ki, amelyet a terhelt személy körülményeire való tekintettel állapítottak meg. Nyilvánvaló az, hogy ez egy nagyon súlyos baleset, a KRESZ-szabályok megszegésének számát és súlyát is vizsgálja a bíróság, illetve ilyenkor szinte kötelező a járművezetéstől eltiltás. A bíróság a súlyosító és az enyhítő körülményeket is egyaránt mérlegeli – fogalmazott a szakjogász.

(forrás: hirado.hu)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok