Bajnai Gordon Szentendrén

Bajnai Gordon Szentendrén

 

„A szentendrei választókerület az összes településsel az egyik szimbóluma annak az összefogásnak, amit létrehoztunk azért, hogy Orbán Viktor választási rendszerében is győzni tudjunk.” – mondta ma Bajnai Gordon, az Együtt PM Szövetség vezetője Szentendrén tartott sajtótájékoztatóján, ahol bemutatta az MSZP-vel közös térségi jelöltjüket. 

Bajnai Gordon a szentendrei sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy azért kötött augusztus végén szövetséget az MSZP és az Együtt PM, hogy erős ellenpólust képezzenek a FIDESZ-szel szemben. A közoktatás intézményeit visszahelyeznék az önkormányzatok fennhatósága alá. – mondta Bajnai Gordon, - hogy az igazgatóknak valódi hatáskörük, valódi felelősségük legyen. A sajtótájékoztatón bemutatták a pest megyei 3-as számú választókerület közös országgyűlési képviselő-jelöltjét, aki Szinna Gábor lett.

Lontai Tamás, az MSZP szentendrei szervezetének vezetője elmondta, egyhangúan döntöttek a jelölt személyéről. A sajtótájékoztató ideje alatt néhány helyi civil szervezet tüntetést szervezett Bajnai Gordon és az Együtt PM, illetve az MSZP ellen.
Az Együtt PM aktivistái aláírásgyűjtést tartottak a sajtótájékoztató ideje alatt, a Dumtsa-Korzón, az egykulcsos adó ellen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Fidesz Választókerületi Szervezete közleményben reagált az egykulcsos adórendszer elleni aláírásgyűjtésre. A párt szerint a baloldal ezzel az adóemelés mellett dönt, és Európa második legalacsonyabb 16%-os adókulcsa helyett 40%-os adókulcsot akar, valamint a családi adókedvezményt is eltörölné. A Fidesz szerint ezek az elképzelések nem az emberek, hanem a bankok érdekeit szolgálják. „Az alacsony adókulcs idén több mint 540 milliárd forintot, a családi adókedvezmény az elmúlt két évben 360 milliárdot hagyott a munkavállalók zsebében. Jövőre ennél is több marad 270 ezer kiskeresetű családnál, mert tovább csökken a kiskeresetű családok adója. A családi adókedvezmény kiterjesztésével jövőre már 230 milliárd forint marad a családok zsebében. A legalacsonyabb jövedelmű 110 ezer családnak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó fizetése.” –írják a közleményben.