Elismerés a szentendrei tűzoltónak

Elismerés a szentendrei tűzoltónak

Jutalomban részesítette a budapesti rendőrfőkapitány azt a szentendrei tűzoltót, aki egy hete segített elfogni egy tolvajt Budapesten, Zuglóban.
Dr. Tóth Tamás rendőr dandártábornok, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője bátor magatartása elismeréseként tárgyjutalomban részesítette Farkas Krisztián tűzoltó főtörzsőrmestert, a szentendrei hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerkezelőjét. A rendőrfőkapitány méltatta a főtörzsőrmester tettét és pozitív példaként állította minden hivatásos állományú kolléga elé. Az átadáson jelen volt Branyiczky Márk tű. ezredes, Pest megyei katasztrófavédelmi igazgató is.
 
Farkas Krisztián egy hete éppen szabadnapját töltötte Budapesten, amikor a tizennegyedik kerületi Egressy téren járva arra lett figyelmes, hogy két ember fut egy harmadik után és közben azt kiabálják: „Fogják meg, rabló!” A főtörzsőrmester a helyzetet felismerve azonnal a feltételezett elkövető után szaladt. Már majdnem sikerült is utolérnie, amikor a férfi hirtelen visszafordult és gázspray-vel szemen fújta üldözőit. A szentendrei tűzoltót azonban ez sem tántorította el a további üldözéstől, futás közben telefonon felhívta a rendőrséget és folyamatosan egyeztetett az ügyeletessel. Pár perces hajsza után a kiérkező rendőrjárőrök kezei közé kergette a feltételezett tolvajt.
Fotós: Csámpai Attila tű. tzls. - Pest MKI