Felhívás tűzifa beszerzéssel kapcsolatban

Felhívás tűzifa beszerzéssel kapcsolatban

A Szentendrei Rendőrkapitányság a közelgő fűtési szezonnal kapcsolatos bűnmegelőzési információkra hívja fel az állampolgárok figyelmét.

Az őszi-téli időszakban gyakorivá válhatnak a tűzifa árusításával kapcsolatos csalások. Az elkövetők általában tehergépkocsival házalnak és tűzifát kínálnak eladásra az aktuális áraknál olcsóbban. A tüzelőt ugyan házhoz viszik, de a rendelt mennyiségnél jelentősen kevesebb vagy sokkal rosszabb minőségű fát szállítanak le. Előfordulhat, hogy lopásból származó fát adnak el, melyet később a rendőrség lefoglalhat.

A rendőrség kéri, hogy ha nem akarnak hasonló kellemetlenséget, akkor hivatalos árusító helyről, Tüzép telepekről vásároljanak tűzifát. A megvásárolt fa súlyával kapcsolatban javasoljuk, hogy azt mindig méressék le és legyenek jelen a mérésnél.

Ha mégis háznál vásárolnak fát, akkor kérjenek segítséget, legfőképpen az idős személyek. A legcélszerűbb, ha leellenőrzik a fa eredetét, felírják a gépjármű rendszámát. Ha bármi gyanúsat észlelnek, – az esetek többségében az olcsó ár a legfeltűnőbb – akkor azonnal értesítsék a rendőrséget!

Kellő körültekintéssel elkerülhető, hogy bűncselekmény áldozataivá váljanak!

(kép forrása: Tüzelőanyag)