loader
Közeleg a jelentkezési határidő központi írásbeli vizsgára

Közeleg a jelentkezési határidő központi írásbeli vizsgára

Keddig kell jelentkezniük azoknak az általános iskolai tanulóknak, akik központi írásbeli vizsgát szeretnének tenni; a kérelmet abba a középiskolába kell benyújtani, ahol a vizsgát le kívánják tenni - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.

A diákoknak december 10-ig a www.oktatas.hu honlapról letölthető "TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP" benyújtásával kell jelentkezniük az írásbeli vizsgára. Ez a lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a felvételi eljárásban használatos jelentkezési lappal, amelyet a középfokú iskolákba való jelentkezésre kell majd használni - hívták fel a figyelmet.
Ezt a jelentkezési lapot abba a vizsgát meghirdető középiskolába kell benyújtani, ahol a központi írásbeli vizsgát a diák meg kívánja írni. A tanuló maga dönti el, melyik vizsgaszervező intézménybe nyújtja be a jelentkezési lapját, függetlenül attól, hogy a későbbiekben a felvételi eljárás keretében melyik középfokú intézménybe kíván majd jelentkezni, és milyen jelentkezési sorrendet jelöl meg. A központi írásbeli vizsgát szervező iskola minden hozzá forduló tanuló jelentkezését köteles fogadni. Egy tanuló csak egy intézménybe jelentkezhet írásbeli vizsgára - jelezték.
A központi írásbeli eredményéről a vizsgát szervező középfokú iskola 2014. február 6-ig közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat. A felvételivel és ezen belül a központi írásbelivel kapcsolatos minden információ megtalálható az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás cím alatt. Itt megtalálhatók a különböző iskolatípusoknak megfelelően az írásbeli vizsgát szervező intézmények listái, és letölthetők az írásbeli vizsgákra való jelentkezési lapok is.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok