Lopott autóval hajtott a rendőrautónak

Lopott autóval hajtott a rendőrautónak

A Szentendrei Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás bűntett és segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. József pomázi lakos ellen.

Jelenlegi adatok szerint a 33 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. október 28-ára virradó éjszaka, egy budakalászi ingatlan előtt leparkolt Suzuki Swift típusú gépkocsit eltulajdonított. A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtést követően 2017. október 28-án délután megjelentek egy budakalászi háznál, ahol az utcán felfigyeltek a korábban ellopott Suzukira.

A jármű vezetőülésében helyet foglaló J. Józseffel szemben a rendőrök ekkor intézkedést kezdeményeztek, amelynek során a férfi az egyik rendőrt megütötte, a gépkocsival pedig megkísérelte a helyszínt elhagyni. A rendőrök elugrottak a jármű elől, ami ezután két leállított szolgálati gépkocsinak ütközve állt meg.

J. Józsefet és a Suzuki utasát – aki előzőleg a rendőröket észlelve kiszállt a gépkocsiból – a helyszínen elfogták, ezt követően a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök megállapították, hogy a 33 éves férfi ellen a szentendrei rendőrök egy 2017. október 10-én Pomázon történt segítségnyújtás elmulasztása miatt indított büntetőeljárásban elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A lopott gépkocsiban utasként tartózkodó 27 éves budakalászi férfi szerepét az ügyben a nyomozók még vizsgálják.