loader
Még három napig lehet befizetni a kommunális és a gépjárműadót

Még három napig lehet befizetni a kommunális és a gépjárműadót

Szeptember 15-ig kell befizetni a kommunális és gépjárműadót. A csekket minden szentendrei ingatlan és gépjármű tulajdonos részére megküldték. 

Magánszemélyek kommunális adóját kell fizetni a Szentendre illetékességi területén fekvő, magánszemélyek tulajdonában álló belterületi beépítetlen telkek, valamint a nem magánszemélyek tulajdonában álló lakások lakásbérleti jogviszonya után. Az adó alanya az, aki az év első napján az ingatlan tulajdonosa. Amennyiben az ingatlant az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jog terheli, az annak gyakorlására jogosult az adó alanya.

Gépjármű teljesítményadó kötelesek a hatósági nyilvántartásban az év első napján szentendrei címen (lakcím, székhelycím, stb...) bejegyzett gépjárművek. Az adóztatás alapja 2004. évtől a hatósági nyilvántartás. Az adóalanyok bejelentési és igazolás kötelezettsége csak a súlyosan mozgáskorlátozott személy szállítására szolgáló gépkocsik után és a muzeális jellegű gépjárművek után járó kedvezmény igénybevétele esetén áll fenn. (A hatósági nyilvántartást érintő változásokat, mint tulajdonosváltás, rendszámváltozás, gépjármű egyéb adataiban történt változás, stb..., az Okmányirodában kell bejelenteni.)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok