loader
Szakmához és munkához segít egyedülálló anyákat a Magyar Vöröskereszt

Szakmához és munkához segít egyedülálló anyákat a Magyar Vöröskereszt

Gyermeküket egyedül nevelő, rászoruló édesanyák szereztek bolti pénztáros részszakképesítést igazoló bizonyítványt a Magyar Vöröskereszt és az ausztriai H. Stepic Közép-Kelet-Európai Alapítvány munkaerőpiaci felzárkóztató programjában.

November végén 23, gyermekét egyedül nevelő édesanya tett eredményes vizsgát és vehette át OKJ-s pénztáros bizonyítványát. Többüknek már a munkaerőpiacon is sikerült elhelyezkedniük - közölte a Magyar Vöröskereszt kedden az MTI-vel.
A programban a Magyar Vöröskereszt átmeneti otthonaiban élő, gyermeküket egyedül nevelő, rossz anyagi helyzetben lévő édesanyák vehettek részt, akik piacképes szakma hiányában nem tudtak visszatérni a munka világába. A képzések finanszírozása mellett a humanitárius szervezet az útiköltséget is megtérítette az anyáknak, valamint felügyeletet biztosított gyermekeiknek.
A program az álláskeresésben és a munkahelyi helytállásban segítő képességfejlesztő tréninggel folytatódik jövő év februárig. Az édesanyák munkába állását a Tesco is segíti.
A bizonyítványokat Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár és Rudolf Lercher, a H. Stepic Közép-Kelet-Európai Alapítvány alapító tagja adta át kedden a Vöröskereszt fővárosi székházában.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok