loader
Tűzoltó gyakorlatot tartottak Szentendrén

Tűzoltó gyakorlatot tartottak Szentendrén

Háromnapos tűzvédelmi gyakorlatot tartottak az MH Altiszti Akadémián. A Szentendrei Hivatásos Tűzoltó parancsnoksággal létező együttműködés részeként a két szervezet a szentendrei laktanyában az éves oktatások során elsajátított elméleti ismereteket helyezte át gyakorlatba.

A gyakorlatnak fontos eleme volt a városi tűzoltósággal való együttműködés, a tűzriadó és kiürítési tervben foglaltak ismerete, valamint a gyakorlat végrehajtásából fakadó tapasztalatok és esetleges hiányosságok felfedése, az ebből adódó következtetések levonása. 

A gyakorlat forgatókönyve szerint az első napon a ruházati raktárban keletkezett tűz, amely során személyi sérülés is történt. A második napon a laktanya telephelyén, az üzemanyag tárolóban gyulladt ki több üzemanyagos hordó. A harmadik napon a kazánház mellett, egy munkagép kapott lángra, mely átterjedt a mellette lévő faapríték halomra. A nap zárásaként úgynevezett „tálcatűz-oltási” feladatokat gyakorolhatott az állomány. 

„Az évente, a Szentendrei Hivatásos Tűzoltó parancsnoksággal végrehajtott gyakorlatok kiemelt fontossággal bírnak”– mondta el Kurucz Róbert őrnagy, az akadémia biztonságtechnikai részlegének vezetője. Hozzátette: „a laktanya ügyeleti, telephely és épület ügyeleti szolgálatok számára az elméleti ismereteket ezen gyakorlatok során tudjuk a gyakorlatba átültetni. Az esetleges kérdések, felmerülő hibák esetén tudjuk orvosolni azokat, és a következő évek oktatásába a tapasztalatokat beépíteni.” 

(Forrás: honvedelem.hu)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok