A Szabadtéri Színházak Szövetségének tagszervezetei bemutatták nyári programkínálatukat

A Szabadtéri Színházak Szövetségének tagszervezetei bemutatták nyári programkínálatukat

A Szabadtéri Színházak Szövetségének tagszervezetei a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon sajtótájékoztatón ismertették nyári programjaikat, országszerte 34 bemutatóval, 350 előadással készülnek és 250 ezer nézőt várnak. A kőszínházak nagy része zárva van nyáron, de a Szövetség szervezetei ebben az időszakban is színházi élményt adnak a látogatóknak.

Az eseményen Vasvári Csaba, a Szentendrei Teátrum vezetője kiemelte: bemutatják Szép Ernő Vőlegény című vígjátékát, Rossini A sevillai borbély című vígoperáját, valamint elindul az érzékenyítő előadásokból és monodrámákból álló Élet.történetek.hu elnevezésű sorozat is. 
A tagszínházak - az Agria Nyári Játékok, az Esztergomi Várszínház, a Gyulai Várszínház, a Kisvárdai Várszínház, a Kőszegi Várszínház, a Szabad Tér Színház, a Szarvasi Vízi Színház, a Szentendrei Teátrum és a Zsámbéki Színházi Bázis - célja, hogy a nyári időszakban is magas szintű kulturális élményt nyújtsanak a látogatóiknak, elismert művészek közreműködésével.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén pályázati keretből 248,5 millió forinttal támogatja a szabadtéri színházak működését.

A Szövetség tagjainak nyári programkínálata részletesen megtalálható a weboldalukon: http://www.szabadteriszinhazakszov.hu/


Fotó: Sződy Zsolt