Cartier ösztöndíjas Fábián Veronika ékszertervező kiállítása az Erdész Galériában Szentendrén

Cartier ösztöndíjas Fábián Veronika ékszertervező kiállítása az Erdész Galériában Szentendrén

Fábián Veronika az egyetlen diák a világhírű Central Saint Martins (University of the Arts London) egyetemen, aki eredetileg gazdaságpolitikából diplomázott és évekig kockázatelemző volt kereskedelmi bankokban. A londoni iskola olyan volt diákokkal büszkélkedhet, mint Alexander McQueen, John Galliano vagy Stella McCartney. Nemzetközi a csapat és kifejezetten kompetitív a légkör, nem könnyű kitűnni. Az elnyert ösztöndíjak és versenyeredmények jelzik vissza objektíven Veronika korai sikereit.

Több dizájnverseny es szakmai ösztöndíj nyertese, a Cartier 2017-es ösztöndíjasa.  Idén márciusban jó pár ékszere szerepelt a müncheni ékszerhéten, de kiállították darabjait Lille-ben, Londonban, Madridban, augusztus végen pedig Szentendrén az Erdész Galériában lehet megtekinteni ékszereit.

Leginkább a kortárs ékszer érdekli, témaválasztását nagyban befolyásolják az ékszerek terén kialakult konvenciók. Sokszor felismerhető tárgyakat, tradicionális formákat használ, amiket új kontextusba helyezve olyan kérdéseket tud megfogalmazni, mint például hogy mi tesz egy ékszert ékszerré, mi az ékszer vagy mi az érték.

A kiállítás 2017. augusztus 25-én pénteken 21 órakor nyílik Szentendre éjjel nappal nyitva program keretében.

A kiállítás szeptember 15-ig tekinthető meg hétfő kivételével 10-18 óráig.