loader
Ferenczy Múzeumi Centrum heti programjai

Ferenczy Múzeumi Centrum heti programjai

#raktárszerda
Október 11-től a Ferenczy Múzeumi Centrum is csatlakozik az Ungarn/s/DeutschesMuseum #raktárszerda felhívásához, azaz minden szerdán az FMC Facebook oldalán bemutatásra kerül egy-egy olyan tárgy, amely eddig nem volt látható kiállításon.

Az aranyozás művészete
Az aranyozás ősi mesterség. Október 15-én, vasárnap 10 órától a Ferenczy Múzeumi Centrum főrestaurátorai, M. Lukács Katalin és Schrett László vezetik be a közönséget a szakma rejtelmeibe.
Az aranyozás ősi mesterség. Alkalmazták az egyiptomiak, kíniak és a rómaiak is. Az aranyozás technikája attól függ, hogy milyen alapra kerül a nemesfém. Ez lehet fém, fa, üveg, porcelán, papír, bőr stb. A bemutatón előkészített faalapra történik a 23,5 karátos aranyfüst felrakása, speciális eszközök segítségével, amit a jelenlévők ki is próbálhatnak.


Záró kiállítás!
Október 15-ig látogatható a Nyitva van az aranykapu című kiállítás az Ámos Imre - Anna Margit Emlékmúzeumban.
A kiállítás már az utcán megszólítja a busszal érkező közönséget és az erre sétáló városiakat. Macskakövön megbújó interaktív installáció csalogat be az Ámos Imre-Anna Margit Emlékmúzeum nyitott kapuján. Az udvarban szabadon variálható gerenda-konstrukció hív játékra kicsiket és nagyokat.
A családias hangulat után a ház ajtaján belépve az „Otthon és otthontalanság” témakörének megrázó érzéseket is közvetítő manifesztációiban találjuk magunkat.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok