loader
Nemzetközi fesztiválkedvencek a Mozinet Filmnapokon

Nemzetközi fesztiválkedvencek a Mozinet Filmnapokon

A Cannes-i, a Velencei és a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából öt filmet, valamint további 12 alkotást lehet újra megtekinteni a Mozinet Filmnapokon a mozivásznon, közülük a Porto 35mm című szerelmesfilm valóban 35 milliméteres kópiáról pereg majd.

Október 20 és 23 között Budapesten, a Puskin moziban és országosan további 13 város art mozijában hetedik alkalommal tekintheti meg a közönség a világ művészfilmtermésének legjavát, jóval a hivatalos magyar bemutatók előtt - adták hírül a szervezők.

A premier előtti filmek között van az Eszeveszett esküvő, a Szeretet nélkül című dráma, a Megtorlás, a Fortunata című olasz film valamint a Viszontlátásra odafönt.
A hatvanas évekbe repíti vissza két amerikai film is a közönséget: az Amerikai pasztorál Ewan McGregor első rendezése,, a Jackie című többszörös Oscar-jelölt film pedig egy intim portré, az egykori amerikai elnök özvegyéről.

A filmnapok programja az idei év nagy magyar sikerfilmjeiből is válogat: a menekültválság emberi oldalával foglalkozó Az állampolgár, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Arany Medve-díjával kitüntetett Testről és lélekről, illetve a Simonyi Balázs ultramaratonját dokumentáló Ultra is újra vászonra kerül.

A filmeket a budapesti Puskin mozi mellett több vidéki városban láthatja a közönség, amihez Szentendrén a P'Art mozi is csatlakozott.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok