loader
A magyarok a harmadik osztályban folytatják

A magyarok a harmadik osztályban folytatják

A jövő nyári világbajnokság európai selejtezőcsoportjainak keddi zárását követően kiderült, hogy a Feröer-szigeteteket 1-0-ra verő magyar labdarúgó-válogatott a harmadik vonal tagjaként várhatja az új sorozat, a Nemezetek Ligája január 24-i sorsolását. A magyarok az európai szövetség (UEFA) együtthatói (UEFA-koefficiens) alapján a 25. helyet foglalják el a rangsorban, így éppen a harmadik osztályba kerültek.Annak ellenére, hogy a magyar csapat a harmadik vonalba került, nem lesz könnyű kivívnia az Eb-szereplést a Nemzetek Ligájából sem, ugyanis olyan válogatottak is ebben az osztályban szerepelnek majd, mint a vb-résztvevő Szerbia, vagy éppen a pótselejtezős Görögország.

További sporthíreink:

  • Az Európa-bajnok portugál labdarúgó-válogatott jutott ki egyenes ágon a világbajnokságra a magyarok csoportjából, miután a keddi, döntőnek is beillő összecsapáson 2-0-ra legyőzte a vendég és eddig százszázalékos svájci csapatot.A portugálok mellett Franciaország, Németország, Szerbia, Lengyelország, Anglia, Spanyolország, Belgium és Izland jutott ki a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságra. A további négy helyért pótselejtezőre kerül sor, melynek sorsolását október 17-én tartják Zürichben. 
  • A magyar U21-es labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott a török csapattal a 2019-es, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság selejtezőjében.Michael Boris szövetségi edző csapata szeptemberben győzelemmel kezdete a sorozatot, amikor Gyirmóton 2-1-re verte Málta válogatottját. A magyar csapat jelenleg 4 ponttal a 4. a csportjában Belgium, Svédország és Ciprus mögött.
  • A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 19 góllal 39-20 arányban legyőzte az újonc Ferencváros csapatát a férfi kézilabda NB I keddi mérkőzésén. A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak szlovén jobbszélsője, Gasper Marguc volt nyolc találattal.A bajnokságban a jelenleg nyolcadik helyen álló CYEB-Budakalász csapata következő mérkőzését október 18-án szerdán a Csurgó otthonában játssza. Horváth Attila csapat jelenleg egy mérkőzést tudott megnyerni az idei bajnoki szezonban. 
  • Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) és a női NB I-ben szereplő tizenkét klub együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a 2019-es Európa-bajnokságon a lehető legjobban szerepeljen a magyar válogatott.A megállapodás hét pontban foglalja össze a klubok és az MRSZ közti együttműködést: ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a kluboknak kötelességük a szövetségi kapitányokkal együttműködve az utánpótlás-, illetve a felnőtt válogatottba meghívott játékosokat rendelkezésre bocsátani. A klubok "hozzáállása" szempontként szerepelhet majd a támogatások odaítélésénél.Magyarország két év múlva Törökországgal, Lengyelországgal és Csehországgal rendezi közösen a kontinensviadalt.
(Forrás: MTI)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok