Ónos eső - Egész éjszaka dolgoznak majd a tűzoltók néhány településen

Ónos eső - Egész éjszaka dolgoznak majd a tűzoltók néhány településen

Egész éjszaka dolgozni fognak a katasztrófavédelem munkatársai néhány Pest megyei településen, hogy reggel mindenki el tudjon indulni a munkahelyére. Közben a főváros két, előzőleg lezárt útszakaszán megindul a forgalom - közölte a katasztrófavédelem kedden az MTI-vel.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: többtucatnyi - főként Pest megyében és a budai hegyvidéken lévő - településen okozott problémát a télies időjárás. A legtöbb helyen a kidőlő vagy az úttestre fagyó fák miatt kellett korlátozni a forgalmat, esetleg lezárni egy útszakaszt.
Pontos adatot egyelőre nem tudott mondani, mert folyamatosan nő azon esetek száma, amikor be kell avatkozniuk. 
A legsúlyosabb helyzet továbbra is Pilisszentkereszt-Dobogókő-Pilisszentlélek háromszögben van, ezeken a településeken napközben nem volt áram, illetve az útra dőlt fák miatt közlekedni sem lehetett a környéken. 
Elmondta, hogy Pilisszentkereszten újra van áram, viszont a másik két településre aggregátorokat kell vinni.
A szóvivő hangsúlyozta, hogy kedd reggelre jégpáncél boríthatja az utakat, ezért arra kér minden autóst, hogy óvatosan közlekedjen.
A Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője szerint a XII. kerületi Eötvös út és a hegyvidéki, illetve a II. kerület határán lévő Budakeszi úton is megindulhatott a forgalom. 
A tűzoltók eltávolították az úttestre dőlt fákat, és folyamatosan dolgoznak a jeges, a forgalmat akadályozó faágak levágásán és elszállításán - tette hozzá Kisdi Máté.
A XII. kerületi önkormányzat Facebook-oldalán az olvasható: elindult a forgalom az Eötvös út elejétől, a fogaskerekű svábhegyi megállójától, a síházig lehet menni, tízes konvojokban engedik át az autókat. Aki gyalogosan szeretne átmenni, annak az önkormányzat kisbuszos szállítást biztosít. A hatalmas tömeg miatt nagy a torlódás és hosszú a várakozási idő - írták.
Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletén azt közölték az MTI-vel, hogy nem volt több esetük, mint egy szokványos napon.