loader
Megszavazták az építményadó módosítást a képviselők

Megszavazták az építményadó módosítást a képviselők

Módosították a költségvetést és megszavaták az ingatlanokra kihelyezett reklámok után fizetendő adót a képviselők legutóbbi ülésükön. Múlt héten ült össze rendes ülésre a testület, amikor több, fontos kérdésben született döntés.

Negyedévente kell módosítani a költségvetési rendeletet, az államháztartásról szólő törvény értelmében. A legutóbbi ülésen ennek tett eleget Szentendre Képviselő-testülete, amikor elfogadta az átdolgozást, ami a költségvetés főösszegének 3,1 milliárd forintos emelkedését jelenti.  Több rendelt módosítás is a napirendek között szerepelt, mint például az adó rendelet, ami a kihelyezett reklámok utáni adó megfizetésére kötelezi a plakátok, molinók tulajdonosait. A témával kapcsolatban Szegedi István, a TESZ képviselője kért szót, aki elmondta, hogy a kiskapukra is oda kell figyelni, valamint kérdést tett fel a polgármesternek, hogy milyen jellegű reklámfelületek tartoznak az adózásra közelezett körhöz. 

A polgármester, Verseghi-Nagy Miklós érésére, az adóiroda vezetője válaszolt a képviselőnek.  Bármilyen ingatlan felületen molinón, palkáton, villanyoszlopon, kerítésen elhelyzett gazdasági reklámra vonatkozik a rendelet. A településkép megőrzése érdekében volt szükség az intézkedésre.

2018. január 1-én lép életbe a most megszavazott adórendelet módosítás, ami a reklámhordozó tulajdonosokat kötelezi arra, hogy évente két összegben fizessék meg, gazdasági reklámjuk után, a négyzetméterenkét 12000 forintos összeget. 

Kép forrása internet


Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok