Májusi tánc a Skanzenben!

Májusi tánc a Skanzenben!

A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség hagyománnyá vált éves rendezvényének idén a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum ad otthont. Május 14-én 500 táncos, 50 programmal köszönti az 50 éves Skanzent. Mesék, koncertek és néptánc-bemutatók várják az érdeklődőket.

A találkozóra látogatók délelőtt fésülködési technikákkal ismerkedhetnek, bepillanthatnak a copfok, kontyok, csutrik és kakasok készítésének titkaiba. Rég elfeledett meséket és élettörténeteket hallhatnak hagyományos mesemondók előadásában. Lesz tánctanulás, viselet-bemutató, ahol népviseletbe öltözve szelfizhetnek az érdeklődők. Nem maradhatnak el a nap programjai közül az ügyességi játékok és a kézműveskedés sem.

Délután az Amfiteátrum színpadán hagyományéltető együttesek mutatkoznak be az ország különböző pontjáról. Láthatunk szőlőpásztorkodást az őcsényi Bogár István Hagyományőrző Együttes előadásában, szüretet a mórágyi pincesoron a Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes tolmácsolásában. Pünkösdi szokásokat elevenít meg a Püspökhatvani Népi Együttes. Lesz kukoricamorzsolás, zsinnyegetés, regutázás és lakodalom is. Természetesen táncban elbeszélve.

Minden népzene és néptánc iránt érdeklődőt szeretettel vár a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség és a Skanzen!