Szentendrei világcsúcs a Szervátültetettek Világjátékán

Szentendrei világcsúcs a Szervátültetettek Világjátékán

50 méter pillangón és 100 méter gyorson világbajnok lett, az 50 méter pillangót világcsúccsal nyerte Jeszenkovits Judit a szervátültetettek világjátékán. 50 méter hátúszásban megszerezte az ezüstérmet, és tagja volt a bronzérmet nyert váltócsapatnak is. Augusztus 24. és 30. között az argentínai Mar del Plataban 44 ország sportolója versenyzett a szervátültetettek világjátékán.

Szentendre városát Jeszenkovits Judit és edzője, Mihály Norbert képviselte. Jeszenkovits Judit kombinált máj- és veseátültetése hat éve történt. A sikeres szervátültetés után nem sokat gondolkozott, a következő évben elkezdett sportolni: úszni és teniszezni. Azóta mindkét sportág az élete részévé vált, az edzések mellett rendszeresen versenyez is. Az idei világjátékon a legmerészebb álmainál is jobban szerepelt: két számban – 50 méter pillangón és 100 méter gyorson – világbajnok lett, közülük az 50 méter pillangót világcsúccsal nyerte. Emellett 50 méter hátúszásban megszerezte az ezüstérmet, és tagja volt a bronzérmet nyert váltócsapatnak is! Hazánkat harmincegy sportoló képviselte a világjátékokon, akik nyolc sportágban álltak rajthoz, és közel kilencven érmet szereztek. A résztvevő 44 országból Magyarország az előkelő, negyedik helyen végzett. A szép eredményhez Judit is hozzájárult.

Jeszenkovits Judit és edzője, Mihály Norbert köszöni a Kinizsi Honvéd Sportegyesületnek, a Vizes Nyolcas Uszodának, valamint Szentendre városának a támogatást