Strandvízilabda Világjátékokra nevezett a magyar keret

Strandvízilabda Világjátékokra nevezett a magyar keret

Strandvízilabda Világjátékok lesznek Indonéziában 2023 nyarán a nemzetközi sportszervezetek kezdeményezésére. Novemberben a Magyar Olimpiai Bizottság felkérésére a Magyar Vízilabda Szövetség elkezdte a magyar strandvízilabda válogatott szervezését a World Beach Games-en való részvétel céljából.  Női csapatunkat Petőváry Zsolt irányítja, a férfi szövetségi kapitány Kósz Zoltán – írja részletes cikkében a VLV.  A részvevők listájának megadását is jelentő nevezési határidő pénteken jár le, így a selejtezőtorna mezőnye még nem ismert, de az biztos, hogy három csapat juthat ki a világjátékokra az egyiptomi, hurgadai tornáról.

 „Fontos szempont a sportos életmód népszerűsítése, hiszen ezek a “sportági verziók” nagyon közel állnak a hétköznapi emberek mindennapjaihoz, elterjedésükre széles körben lehet számítani” – nyilatkozta KÓSZ ZOLTÁN a VLV-nek.

Magyarországon nagyjából húsz éve kezdődött, - foglalja össze a strandvízilabda történetét a VLV. Az ötlet Olaszországból jött és nyaranta éveken keresztül sikeresen zajlottak versenyek roadshow-szerűen az ország számos uszodájában, strandján vagy természetes vizében. A lendület egy időre alábbhagyott, majd három-négy évvel ezelőtt éledt újjá, amikor a vízilabdaszövetség segítségével a Lupa-tavon szervezték meg újra a strandvízilabda bajnokságot, számos korosztályban. 

 Forrás: vlv.hu