Elfogadták a békepárti határozatot

Elfogadták a békepárti határozatot

Elfogadta az Országgyűlés pénteken a békepárti határozati javaslatot, amit az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója alkalmával nyújtottak be a Fidesz és a KDNP képviselői. A dokumentum elítéli Oroszország katonai agresszióját, és elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez. Leszögezi, hogy csak azonnali tűzszünettel, tárgyalásokkal és békével lehet életeket menteni. „Ennek a határozatnak a legfontosabb pontja, hogy kimondja, a magyar törvényhozás elkötelezett a béke mellett, felszólítja a nemzetközi közösség tagjait, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel, és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború esetleges kiterjedésével járnak.” – hangsúlyozta Vitályos Eszter miniszterhelyettes tegnap, Szentendrén tartott sajtótájékoztatóján. Térségünk országgyűlési képviselője hozzátette: „Szomorú, de sajnos nem meglepő tény, hogy a békepárti határozatra a teljes baloldal, a teljes ellenzék nemet mondott. Tették ezt annak ellenére, hogy a magyar emberek kifejezték, békét akarnak.”

A békepárti országgyűlési határozatra nemmel voksolt a Momentum, a Mi Hazánk Mozgalom, a Párbeszéd frakciója, a többi ellenzéki képviselőcsoport pedig nem vett részt a szavazásban – sorolta az államtitkár.

„Mi továbbra is a béke pártján állunk, és meg fogjuk védeni Magyarországot attól, hogy belesodródjon a háborúba!” – fogalmazott Vitályos Eszter.  

Részletek a mai a Szentendre Ma hírmagazinban.